A Darwin Olympic úgy néz ki, hogy lángoljon egy nyomvonalat az Északi Területen az FFA-kupaban

Szerdán este Darwin Olympic, nem szakemberekből álló csapat vesz majd az FFA Kupa birtokosainak, az Adelaide United-nek – olyan csapatnak, amely akár egy másik világból is származhat – egy olyan világban, ahol a játékosok fizetik a vonat és a játék teljes munkaidőben.

De ahogy Darwin edzője, Steve Lolias elmondta csapatának, az A-League játékosoknak “két karja és két lába van, ez is mi van”.

p> Az elmúlt évben az Ausztrália Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy az Északi Területnek van egy résideje a 2015-ös 32. fordulóban, így a kupát “valóban nemzeti versenynek” tekinti. Olimpiai könnyedén megnyerte négy selejtezőjét. a négyes és a négyes körök közötti célokat, de nem volt ellentmondás, mint a zűrzavar, hogy hány leosztást engedélyeztek (az NT Comp ötet mond, de az FFA csak háromat megengedett, Lolias pedig négyet). megismételni.

“A legnehezebb részünk ennek az első játéknak” mondta Lolias. “Úgy döntöttünk, hogy meg kell ismételni a játékot és újra nyerni.És azóta a fiúk nem néztek vissza. De a lejátszást megelőző héten beszéltünk arról, hogyan fogjuk elveszíteni a játékot, és a fiúk elpusztultak. Készítettünk egy nyolchetes előszezon edzést, és a fiúk keményen dolgoztak. De ezután a fiúk jól mentek és egységbe kezdtek. “

A csapat és az edzői stáb a múlt hónapban összegyűlt egy helyi Darwin-kocsin, hogy megnézze a 32-es fordulót.Élvezték az ételeket és italokat, amikor megjelentek a számok, és kiderült, hogy a második évében a legmagasabb szintű kupabajnokság új résztvevői játszanak majd a csapattal, amely tavaly meghozta az otthoni trófeát.

A sokk ellenére Lolias “nyugodtan magabiztos” volt az esélyeikről, de nem ad semmit a mérkőzés előtti napokban.

“Én is realista vagyok Nem gondolom, hogy könnyű lesz, “mondta Guardian Ausztráliának. “Bármi megtörténhet. Tavaly az FFA Kupa első évében történt, ahol a Western Sydney Wanderereket 1-0-ra verték. Amint azt a fiúknak mondtam – két kar és két láb, ez az, amit mi is kapunk.Tartjuk magunkat és játsszuk a legjobb játékunkat, és ki tudja, mi történhet meg. “Szerdai nyakkendő lesz az első alkalom, amikor egy Northern Territory csapat játszott a versenyen, és az alulfogott” trópusi ” de Adelaide is ismeri.

A csapatkapitány, Oldrich Dubsky szerint a csapat jól ismeri az alulteljesítményüket, de “bármi megtörténhet” 90 perc alatt.

Alázatosak lesznek – mondta Dubsky. “Nincs semmi veszítenünk, mert hivatásosak és hobbiból csináljuk, de megértjük azt a nagyszerű lehetőséget is, hogy az NT labdarúgót Ausztrália labdarúgó térképére helyezzük.Mindent megteszünk, hogy képviseljük nemcsak a klubunkat, hanem az északi területek összes csapatait. “

A futball nem lehet az NT sportos vallása – az ausztrál szabályok szerint a labdarúgás szilárdan megtartja ezt a címet – de Lolias reméli ez a nagyszerű meccs lendületet ad népszerűségének. Azt mondta, ha a játék jól megy, és az olimpia tartja a sajátját, akkor csak segíteni tud egy Területi pályán az A-League versenyen .

“Számomra nem csak Darwin Olimpiát képviseljük -, amire nagyon büszke vagyok, amikor az apám a klub alapító tagja volt – mondta. “Számomra fontos Darwin olimpián, de itt is nagyon fontos a Territory futballhoz.” Dubsky szerint a játék ösztönzője lesz az észak-teremben élő fiatalabb játékosoknak. “Csak azért, hogy lássuk ezeket az embereket élőben játszani fogunk, sokat adhatunk nekik – a lendületet, hogy keményebben dolgozhassunk, és tudjuk, hogy képesek játszani olyan csapatokkal, mint ez Darwinban és délen.”