A Liverpool Divock Origi hat hetet töltött ki a bokar sérülésével

A Liverpoolnak az Europa League címére való törekvése súlyos csapást szenvedett a Divock Origi-ról, amely várhatóan négy-hat héten át bajon ligamentes károkkal szembesül.

Az Everton szerdai derbi vereségének 10. évadját az Anfield-ben elszállták Ramiro Funes Mori.Everton Roberto Martínez szörnyű hibája következtében Anfield-i katasztrófa utáni “zavarban” olvasható.

A félelem hogy Origi egy törött bokát szenvedett el Jürgen Klopp a 4-0-os győzelem után.A csütörtökön végzett vizsgálat után azonban a Liverpool meg van róla gyanúsítva, hogy a csatár szenvedett az ínszalag sérülése miatt, amely legalább egy hónapig szabályozza a 21 éveseket.

Ez valójában azt jelenti, hogy az Origi hiányzik a többi a legutóbbi Liverpool-veszteségekkel együtt – Emre Can és Jordan Henderson – és károkat okoz a játéktervben, amelyet a Klopp a közelmúltbeli Európa Liga mérkőzéseken alkalmazott.

A Liverpool vezetője, aki az Origi sérülését mondta, “nagy árnyék “a derbi győzelmével szemben, várhatóan megerősíti a sérülés mértékét pénteken.

A közösségi médiában közzétett nyilatkozatban az Everton védője azt mondta:” Nagyon sajnálom, ami tegnap történt. Soha nem volt szándékom, hogy kárt okozzon egy riválisnak, sem a kollégáimnak, akik elhagyják a mezőnyt.Ami a Divock Origi-t illeti, reményteljesen remélem, hogy ez semmi komoly, és tudom, hogy soha nem akartam bántani. Arra kérlek bocsánatot, ami történt. “

Martínez aggodalmas várakozással néz szembe az elődöntő védekező lehetőségeivel. Funes Mori háromszoros mérkőzést szít a szombaton, John Stones kénytelen volt a deregségből kivonni a gyomorfájdalmakkal, Phil Jagielka egy hamstring törzsből nyer, és Seamus Coleman szinte biztos, hogy hasonló sérülést szenvedett.

A Stones csütörtökön részt vett a képzésben, és a Wembley számára elérhetőnek kell lennie. Everton kapitánya, Jagielka, nem kizárták, de Gareth Barry várhatóan el fogja hagyni az elődöntőben az ágyék sérülését, ami félbeszakítással kényszerítette Liverpoolot.Matthew Pennington a Walsall-i kölcsönös varázslattól fogható fel, hogy növelje Martínez védekező lehetőségeit.