A média elnyomásának riasztó gyakorlatával a nagy álmodozó UFC kicsi

A szombat éjszaka UFC 199-es közepén a szervezet óriási magas volt, és hatalmas események nyarán állt. A legendás harcos, hogy Brock Lesnar négyéves távollétből visszatér a júliusi UFC 200-ban, és összeállítottak egy bombát: a régóta várt Conor McGregor-Nate Diaz újrateremtése az UFC 202-ben zajlott le augusztus 20-án.A sportágak csak álmodozhatnak egy ilyen közönséggel kapcsolatos eseményről az esemény közepén oly sok szemgolyó a parancsukban.Michael Bisping megdöbbentette Luke Rockholdot, hogy Nagy-Britannia első UFC-bajnoksága legyen Read more

A Lesnar és a McGregor-Diaz hírek másodsorban abból a zavaros kinyilatkoztatásból eredtek, hogy az egyik legjobb MMA riporter, Ariel Helwani az MMAFighting.com-ban, megkapta a hitelesítőit a harc során, és mostantól véglegesen tiltja a jövő UFC eseményeit.A bűnözés szerint Helwani kijelentette, hogy Lesnar visszatérését és a McGregor-Diaz csatát jelentette be, mielőtt az UFC saját nagyszabású bejelentést tenne.

Az UFC tisztviselői azt mondták a hírcsatornáknak, hogy Helwani beszámolója nem teljes, bár nem dolgozták ki, hogy mi történt az UFC 199-en, mert ő és kollégái, Casey Lyden és Esther Lin eltávolítottak. A kár azonban megtörtént. Ahelyett, hogy egy újabb nagy sikert ünnepelt, az UFC olyan katonai diktatúrának tűnik, amely elhatározta, hogy elnyomja az összes hangot, de a sajátját. Ahelyett, hogy Lesnarról vagy McGregor-Diazról beszélnénk, a héten az egyik legfontosabb újságíróról van szó, akinek a passzusa megpróbálta a munkáját.

Ez a legkevesebb, szerencsétlen. Az UFC túl nagy és túl jó ahhoz, hogy ez a kicsi legyen.Mint sok szervezet, a sportcsapatoktól a hollywoodi stúdiókig az elnöki közigazgatásig, az UFC szeret szabályozni az üzeneteket. Mindez egyre nehezebb a modern világban. A baseball csapatok nem tudják megakadályozni a szabadügynökök szivárgását. Az NBA nem tudja megtartani az írókat a csákányok megcsavarásától, mielőtt elkészülne. Az elnökök nem képesek elfojtani a Fehér Ház állandó híreinek áramlását. Az UFC nem lesz képes megállítani a kúposságokat, mint egy McGregor-Diaz elleni küzdelem.

Az UFC sikerének nagy része az, hogy a káoszban a harci világban irányítást kínálnak. Míg a bokszot a törött szervezetek tengerében, a saját címeikkel és saját kacagás szabályaival büszkélkedve, az UFC olyan egyszerűséget kínál, amely előnyhöz jut. A harcosok tartoznak hozzájuk. A bouteket gondosan rendezik. A szabályok szigorúak.A harcokat olyan jól előállított marketingkampányokkal támogatják, amelyek nagyszerű érzést adnak a rajongóknak, hogy kik a harcosok. De az irányítás ezen világában az UFC-nek rossz szokása volt az olyan újságírók megbüntetésére, akik nem bántak velük, többek között Josh Gross, aki hozzájárul a Guardianhoz. Az írók történetei betiltottak, ahogyan Helwani szombaton volt, régóta része az UFC történetének. Ha a jogsértések olyan kicsiek, mint a Helwani, amire a potenciális küzdelmek egy órával azelőtt jelentek meg, vagy a Bruttó csökkenti az állásajánlatot az UFC-től, akkor a szervezet vékony bőrű lesz.

Az NFL nem húzza aki egy Super Bowl bejelentést jelentett mindenki előtt. A Premier League nem fogja megtiltani a hozzáférést a legjobb újságírók számára, akik azokat fedezik.Mint egy mainstream sportszervezet, amely világméretű világméretű, az UFC felemelkedett a közelgő szintre. Miért kockáztathatnánk, mint bármi más, csak egy nagy, tiszteletre méltó sportliga? Miért hagyja egy nagy küzdelem szivárgása a jó hírt?

A Helwani és más MMA-írók közkapcsolati értéke az UFC-hez képest messze felülmúlja a sztriptíz-forgatókönyvek bosszúságát. A napi történetek egy olyan zenét hoznak létre a szervezet számára, amely segít eladni jegyeket és fizetős nézetcsomagokat. A McGregor által az UFC-vel folytatott küzdelem által létrehozott dráma több izgalmat idézett elő a kettős kettős Diazral kapcsolatban, mint bármi, amire az UFC előállíthatta volna magát. Néha meg kell győződnie arról, hogy az UFC láthatja-e ezt az előnyöket. Annyira elakadtak az üzenetük ellenőrzésében, hogy elvesztették szem elől a saját sikerüket?Az elmúlt években az UFC többet tett, mint a legtöbb sportliga, hogy a női sportolókat felkarolja, tanulmányozza a fej traumáját és megállítsa a teljesítménynövelő gyógyszerek használatát. De a beszélgetés túl gyakran a betiltott újságírókról szól.

Nem szabad így lenni.