Adam Peaty hólyagos ütemben áll, hogy megnyerje az európai 100 méteres mellkasi címet

A néhány száz rajongó gyors felbukkanó pillantása gyors pillantást vetett itt, hiszen Adam Peaty 21 éves és már világbajnoka mind az 50m-es, mind a 100m-es mellkastában megnyerte második európai 100m címét.

58,36 másodperc alatt tette meg a saját bajnoki rekordját, és tized egy másodperccel gyorsabb volt, mint Cameron van der Burgh régi világrekordja, amelyet Peaty legyőzött ugyanabban a medencében ugyanabban a sávban, mint tavaly áprilisban év. Ez volt a leggyorsabb, aki ebben az évben elment, és azt jelenti, hogy Peaty most hat a 10 leggyorsabb alkalommal a történelemben.Jelenleg Nagy-Britannia legerősebb versenyzői közé sorolja, hogy nyáron aranyérmet nyerjen az olimpián ezen a nyáron. Ha az éve kiugrik, ahogy reméli és tervezi, ez a teljesítmény lábjegyzetet fog végezni a listáján. Eredmények. Nyolcvan nappal az olimpián, ezek az európai bajnokságok úgy tűnik, hogy szolgálnak, mint egy kicsit több, mint egy bemelegítő a úszók megy Rio. Peaty úgy írta le őket, mint egy “lépcső”. A nap sportportréja: James Guy freestyle buboréja Bővebben

Itt rekordot nyert, még akkor is, mint a legtöbb csapattársa nem fárasztotta a kúposságtól, hanem a képzéseket tartotta a verseny között.

Mielőtt a bajnokságok elkezdődtek volna, Peaty nehéz ütemterve annyira fájdalmasan hagyta őt, hogy nem tudott kiszabadulni autó.Nem készült el erre az eseményre. Valójában még csak nem is zavarja, hogy lefésülje a hőjét, számolva jó okból, hogy a másodpercnyi másodperc törtjei nem adják túl sok pénzt. Peaty személyes legjobbja, hogy a világrekord 57,92, több mint egy másodperccel jobb volt, mint a következő legjobb férfi, a litván Giedrius Titenis. Végül Peaty csapattársa, Ross Murdoch volt, aki az utolsó bajnokságon megismétlődött az utolsó bajnokságon. A Murdoch 59,73-ban fejeződött be, egy jó időben, de egy hosszú vissza a Peaty-ből, aki győztesnek tűnt, valóban nagyon könnyű.

Ezután egyetlen szóban foglalta össze a teljesítményét: “menta”.Azt mondta, hogy olyan keményen edzett, hogy aggodalmát fejezi ki, hogy “akár egy percet is elszakítaná”, nem is beszélve 59 másodpercről.

“Nem kapom meg, mert még mindig egy nagyon kemény edző blokk “- mondta Peaty. – De mit mondhatnék? Én csináltam, a folyamat, és kijött egy 58.3. “A gyorsasága egy része – mondta Peaty – a tömeghez volt kötve, akik az életbe kerültek. “Fantasztikus támogatás volt” – mondta -, ez az egyik legjobb verseny, amelyet valaha is támogattam a GB-ban. “Hangos, mint a rajongók, annyira, ahogy szeretik, ez semmi nem hasonlítható a fogadtatáshoz, ha az olimpián nyer.Ő lenne az első brit férfi, aki 1988-ban nyerte meg az olimpiai aranyérmet az úszónál, Adrian Moorhouse óta, és Peaty teljesen meg van győződve arról, hogy pontosan ezt teszi. “A világ négy legjobbja mind az enyém, így jól néz ki a Rio-ba.”

Ha Peaty olyan gyorsan van, ha nincs versenyző alakja, akkor képzeld el, milyen gyorsan lesz, amikor ő visszatért benne. “Csak úgy érzem, hogy a strokeom a legjobb helyen van” – mondta. Második aranyérmet kapott később, a vegyes 4x100m relé csapat részeként, valamint Fran Halsall, Chris Walker -Hebborn és Siobhan-Marie O’Connor. Bronzérmesek voltak mind Halsall, mind Ben Proud számára az 50 méteres pillangóban. Peaty és edzője, Mel Marshall hamarosan elgondolkodni kezd a Játékokon való bejáratára.Azonban az 50 méteres mellre úszni fog ezen a héten később.

De ahogy azt mondja, “ez nem olimpiai esemény”, ezért nem túl aggódik amiatt, hogy megy – megengedheti magának, hogy így gondolkozzon, mert ebben a formában valószínűleg mindenesetre megnyeri.