Az oroszok várhatóan a 2008-as olimpiai játékok sikertelen doppingvizsgálatai közé tartoznak

Az orosz sportolók várhatóan 31 olyan személy közé tartoznak, akiket a 2008-as pekingi játékokból származó minták után a Rio Olimpián betiltottak volna, miután tesztelték a tiltott anyagok pozitív eredményeit, és további vizsgálatot végeztek Brazíliában.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy 12 országból érkező, hat sportágból álló olimpiját 2008-tól tilos betartani a Rio-ban a vizeletminták retrospektív célvizsgálatát követően.A NOB azt javasolta, hogy a teljes szövetségeket megtilthassák a játékokból, mivel a dopping elleni küzdelem eszkalálódott, Thomas Bach elnökkel figyelmeztetve, hogy ez “sokkoló új dimenzió lehet a doppingban.” Oroszország tavaly a Világ Doppingellenes Ügynökség, hogy állami szponzorált doppingprogramot működtetett, már komoly veszélyt jelent arra, hogy a nyári olimpián nem követhet pályaszakaszokat, míg a 2012-es londoni 250 további visszamenőleges teszt eredményeit később ebben a hónapban.Nyomtatják be Oroszországot a Rio-ból, ahogyan az Egyesült Királyság doppingellenes csapata megakadályozta Read more

Az Atlétikai Szövetségek Nemzetközi Szövetsége június 17-én dönti el, hogy Oroszország sportolók versenyezni fognak-e a Rio Játékok.Jelenleg tiltják a nemzetközi versenyt, és a további pozitív tesztek kiderítése további kérdéseket vet fel Oroszország álláspontjáról.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság vizsgálta 454 mintát Pekingből, olyan új doppingellenes technikákat alkalmazva, amelyek abban az időben nem álltak rendelkezésre a 2008-as Játékokból. Olyan sportolókat céloztak meg, akik a Rio-ban versenyeznek, és ezeknek a teszteknek körülbelül 7% -a pozitív lett.

A NOB nem azonosítja a szóban forgó sportolókat addig, amíg nem volt lehetősége elemezni a “B “Mintákat, bár ez az eljárás az olimpia előtt befejeződik. Magától értetődő, hogy a 31 pozitívum közül mind a hatalom, mind az állóképesség. Mind a tizenkét nemzeti olimpiai bizottság, amelynek sportolók elromlottak a legutóbbi retrospektív tesztprogramon, kedden vagy szerdán kellett tájékoztatni.A brit olimpiai szövetség kedden elmondta, hogy a NOB nem érkezett hozzá, és nem volt tudatában semmiféle brit sportolónak.

A NOB a pekingi és londoni medalisták szélesebb körű visszamenőleges vizsgálatát is vállalja, azoknak a sportolóknak is, akiket mások kizárása miatt az érmek státuszára lehetne ösztönözni, újból megismételték.

Bach azt mondta, hogy “zéró tolerancia-politikát” alkalmaz, nemcsak az egyes sportolókra, hanem mindenkire kíséret “. “Ez a fellépés az egész életen át tartó olimpiai tilalomtól függhet minden érintett személytől, a kemény pénzügyi szankcióktól, a teljes nemzeti szövetség felfüggesztésének vagy kizárásának elfogadásától, mint például az Orosz Atlétikai Szövetség már létezője. az Atlétikai Szövetségek Nemzetközi Szövetsége.

“Ha a vizsgálat bizonyítaná az állításokat, akkor a doppingban döbbenetes új dimenziót jelentene egy eddig elképzelhetetlen szintű bűnözéssel.”

“A pekingi és londoni újbóli vizsgálatok és a szocsi laboratóriuma elleni aggasztó állításokat követő intézkedések egy újabb fontos lépés a tiszta sportolók védelme érdekében bármely sporttól vagy bármely nemzettől függetlenül.

mintákat 10 évig, hogy a csalók tudják, hogy soha nem pihenhetnek.A Rio-ban való részvétel sok adalékolt sportolók megállításával újra megmutatjuk az elhatározásunkat, hogy megvédjük az olimpiai versenyek integritását, beleértve a Rio Doppingellenes Laboratóriumot is. “

bár Oroszország az olimpiából már nőtt, miután az Egyesült Királyság Doppingellenes kiderült, hogy tesztelési küldetését az országban akadályozták számos akadály. Az ügynökség felelősséget vállalt az ország tesztelésére, miután Oroszország saját doppingellenes testét felfüggesztették.A tavalyi novembertől e hónap elejéig Ukad által felügyelt 247 teszt közül 99 nem tudott elvégezni, mert egy sportoló nem tudott megtalálni és egy tesztet elutasították.

A múlt héten Dr. Grigory Rodchenkov , az orosz Doppingellenes Ügynökség egykori vezetője azt állította, hogy a 2014-es téli olimpiai játékok során az orosz vizeletmintákat áthelyezték a fő szocsi laboratóriumából egy szomszédos árnyéklaboratóriumba, amely lehetővé tette a pozitív minták tesztelését. Oroszország befejezte az éremtáblázatot az otthoni játékokon, összesen 33-szal és 13 arannyal.Az orosz orvosok és a sportolók átkapcsolt vizeletmintáit a Szocsi olimpián. Olvasson tovább!

A NOB kért Wada Szocsi laboratórium.Egy nyilatkozat így szólt: “A NOB végrehajtó testülete felkérte Wadát, hogy kezdeményezzen egy teljes körű vizsgálatot azon állításokról, amelyek szerint a szocsiban a laboratóriumi vizsgálatokat szétverték. A NOB részéről utasítja a Lausanne Doppingellenes Laboratóriumot, ahol a Sochi mintákat 10 éven át tárolják, hogy a Wada-val együttműködve elemezzék a lehető legfejlettebb és leghatékonyabb módon.

A NOB már kérte az orosz olimpiai bizottságot, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy biztosítsa az orosz fél teljes együttműködését a Wada-vizsgálatban. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a Wada-vizsgálat rendelkezésére bocsátotta egészségügyi és tudományos igazgatóját.A vizsgálat eredménye alapján a NOB gyors cselekvést tesz. “

Az orosz sportminiszter, Vitaly Mutko elmondta ezen a héten, hogy az ország szégyelli magát a csaló sportolók ellen, de a doppingellenes reformok létrejöttek és Oroszországot az olimpiától való megtiltása igazságtalan lenne.

“Az Orosz Sportminisztérium teljes mértékben támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kezdeményezéseit a tiszta sportolók védelmére” – tette hozzá. “Teljes mértékben támogatjuk azt a döntést, hogy a doping sportolók, függetlenül attól, hogy melyik országot képviselik, büntetni kell, és nem szabad versenyeken versenyezni.

“Mindazonáltal szilárdan hisszük, hogy a tiszta sportolókat, akik éveket töltöttek életük során a Játékok számára, nem szabad megfosztani a részvételi jogtól.Továbbá készek vagyunk teljes mértékben együttműködni a Wada-val a nyomozásuk során, és hivatalosan tájékoztattuk Wadát erről. “

Közben jelentették, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium több tucat az orosz sportolók ügyében.

A New York keleti körzetének amerikai ügyészsége az orosz kormánytisztviselıket, sportolókat, edzıket, doppingellenes hatóságokat és mindazokat vizsgálja, akik méltánytalanul részesültek a doppingrendszerben. Mondta York Times.