Daniel De Silva roma átadása a Roda JC-hitel megszerzéséül esik át

Daniel De Silva értékesítése az olaszországi óriások számára, az AS Roma úgy tűnt, hogy elesett, annak ellenére, hogy a Young Socceroo kölcsönzést kötött Európában. Szerdán bejelentette, hogy De Silva 18 éves, két éves kölcsönt költözött a holland Roda JC klubba, ahol az ausztrálak, Tomi Jurić és Rostyn Griffiths szintén foglalkoznak a kereskedelemmel. Roda szerint azonban a kölcsönt közvetítette a De Silva korábbi klubja, Perth Glory és nem romák, akik állítólag egy A-League rekorddíjat fizettek a játékosnak az idei év alatt $ 1,55 millióért. A Glory egyik sajtóközleménye megerősítette az ügyletet, és további bizonytalanságot okozott, nem említve a romákat egyáltalánSix of Six: ausztrál futball készletek Joe Gorman Bővebben

Érthető, hogy a De Silva-t kétéves megállapodás keretében hatékonyan újra szerződtette Perth. Ez azt jelenti, hogy szabad ügynök lesz, amikor a Roda lejárata megszűnik.

p> Az eladás összeomlása nem tisztázott, de jelentősebb a romák körében, akik De Silvát bevonják a képzési egységekbe a Melbourne-i Nemzetközi Bajnokok Kupája versenyen.

hónap azt javasolta, hogy az olasz klub második gondolata a De Silva aláírásáról.

Mindenesetre a Roda-hoz való lépés még mindig egy lépés a helyes irányba De Silva számára, Hollandiában, mint Olaszországban valószínűleg.

“Daniel elindul egy nagyon izgalmas útra” – mondta Peter Filopoulos, a Perth Glory vezérigazgatója. “Kívánjuk őt és családját a legjobbat, és a klubunkban részt vevő mindenki várakozással tekint a karrierjének fejlődésére.”

Han Berger korábbi FFA műszaki igazgatója, aki most ugyanabban a szerepet játszik Roda elmondta: “Dánielgel öt éve dolgozom Ausztráliában, és nagyon tehetséges támadó középpályásként ismerem őt, aki állandó csapatgá válhat csapattársainkban.”

Eközben De Silva az Olyroos csapatában a következő hónap barátságos mérkőzései a Törökország és Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság ellen.