F1 Szingapúri Nagydíj: öt dolog, amit a Marina Bay-ből tanultunk

Annak ellenére, hogy a korai szezonbeli bajnoki címét 43 ponttal szemben 19 ponttal csökkentette Spa előtt, majd két ponttal Monza után, és most nyolc ponttal a harmadik legyőzte a trottal, Nico Rosberg továbbra is teljesen hogy visszautasította a kérdést annak megfontolására, hogy a cím végül a nevén van-e benne idén. A hétvégét, a barátait az első gyakorlatban az öregedő gumiabroncsok lezárása után nem lehetett volna jobb, a 200. nagydíja szingapúri első nyereményt eredményezett, de még fontosabb, hogy valódi csapást érjen Lewis Hamiltonra, aki nem tudta vele kvalifikálni vagy a versenyen.

Nyilvános megnyilvánulásai azonban a szezon kezdetén, amikor Hamilton visszahúzódott, és most vissza a csúcsra, határozottan az egyetlen, race-at-time fajta.Amikor arról tájékoztatták, hogy az elmúlt nyolc szezonban héten a szingapúri győztes pilóta továbbadta a címet, a maszk nem csúszott el. “Ilyen statisztika, ez nem valami, amire összpontosítok. Nincs jelentősége számomra “- folytatta. Nico Rosberg nyerte a Szingapúr nagydíját, hogy vezesse az F1 világbajnoki címet. Tovább tovább bonyolódott, megkérdezték tőle, hogy a három győzelem egy sorban újra izgatják őt, vagy megkapják a “Mr Cool” becenevet. – Nem – csattant fel Mr Cool. “Nagyon izgatott vagyok a verseny megnyeréséért. Nem izgatott ez a többi pont közül.Sajnáljuk. “

A sportpszichológusok mindenhol tapsolni fogják ezt a tudomány iránti elkötelezettségüket, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy hamisítottunk egy kicsit több verbális sparringot Hamilton és Hamilton között. Hat versenynek maradnak abban a reményben, hogy fantasztikusan szoros bejutásról van szó, tarthat rajta a fedelet, vagy lehet Keegan-esque forráspont? Ne tartsa a lélegzetét.2. A biztonság még mindig el kell érnie.

A Nico Hülkenberg újraindítása során a pálya mögött álló pálya látszott, miután összeütközésbe került Carlos Sainzrel a rácson, rémisztő volt, hogy lássam. A világon mindenütt a motorsport valamennyi szintjén végeznek egy tisztességes munkát, és el kell menniük a pálya irányába, de látni, hogy bárki, aki közel áll a kocsikhoz, teljes ütésbe ütközik.Jules Bianchi balesete és az azt követő halál miatt a biztonság a F1-es napirendet uralta – Lewis Hamilton hétvégén tesztelte a Halo pilótafülke biztonsági berendezéseit a Marina Bay fényei alatt – de nem szabad elengedni, világszerte, függetlenül attól, hogy fizetett személyzet, vagy – ahogyan a különmegbízottak túlnyomó többsége – teljesen önkéntes. Amikor a versenyzést a versenyzésre egyértelművé tették, a versenyző még mindig futott a pályán.

Az FIA kijelentette, hogy a szóban forgó férfinak azt mondták, hogy a hivatalos FIA eljárás után versenyfutás, amely a pályán háromszor újból értesíti a pályát, mielőtt újraindítaná a versenyt.Hozzátette, hogy eljárásait nem megfelelően hajtotta végre a tanfolyam hivatalnokja. “Ezt nagyon komolyan vesszük” – nyilatkozta az FIA. “Mindent megteszünk annak biztosítása érdekében, hogy ez ne történjen meg újra.”

Rosberg, aki az újraindítást vezette, közeledett a marsallhoz. “Nem kellemes élmény volt látni, hogy valaki átmegy a pályán, amikor 300 km-re érkezem” – mondta. “Így aztán meggyőződtem róla, hogy biztonságos úton haladtam, de egy kicsit szőrös pillanat volt, mert nem hiszem, hogy látta, hogy jönnek.” A verseny egyes aspektusai egyszerűen nem veszélyeztethetik teljesen a veszélyt, a lax fegyelem vagy az elégtelen kommunikáció megbocsáthatatlan lenne. Szingapúr volt egy ébresztő felhívás, amely mindenki számára jónak és vissza kell vonnia a sportot.Ferrari sminkek és leereszkedések

A Raikkonen számára azonban a Scuderia hívásai, amelyek egy rossz időkben gyengének tűntek, ismét kérdésesek voltak. A Finn a harmadik helyen állt a Hamiltonból, és a brit pilóta után bezárult, és hat másodperc volt rá, amikor Hamilton végül megszállt. A Raikkonen 16 géppel volt a lágy gumiból, és a csapat elhagyhatta volna – Hamilton 28 másodperc elteltével elállhatott volna, de előbbre kellett vinnie. Daniel Ricciardo végül a Rosberg bizonyítéktalanul megdöntötte, hogy magas rend volt, és a Ferrari már utólag kitalálta magukat.Amikor a csapatvezetőt, Maurizio Arrivabene-t megkérdezték, vajon a megfelelő választás volt-e, azt mondta: “Ahhoz, hogy 100% -ig biztos, meg kell néznie az adatokat.” A vizsgálat folytatódni fog. “Adataink alapján hoztunk döntést, és most az a feladat, hogy ellenőrizzük, helyes-e az adataink” – tette hozzá Arrivabene. A cím már rég elment, de mindössze 15 ponttal a Red Bull második helyén marad, és nem engedheti meg magának, hogy újra lehúzza a labdát. Hamiltonnak küzdenie kell az elsőtől. Mercedes elhagyja Szingapúrot az első és a harmadik, nem pedig az egy-kettő, akit akart volna, de mégis olyan eredmény, amellyel rendkívül elégedettek.A tavalyi évben a Marina Bay-en nagyon kicsi volt az autójuk – egy második lépés a tempóból -, és elmentek és dolgozták a problémát. “Talán a tavalyi teljesítményhiány súlyossága megnyílt egy új gondolkodásmód “- mondta Toto Wolff ügyvezető igazgató. Biztosan az volt, hogy szükségük volt rá. Rosberg hatodik és tizedes volt a kvalifikáció során, és amíg a Red Bull gumiabroncsai a futam alatt nem voltak megfelelőek. A gépkocsit a szél felé húzták, a fékek a kikapcsolásnál voltak, de bebizonyították, hogy képesek arra, hogy az autó olyan pályán működjön, amelyre korábban nem volt megfelelő. Hamilton problémája azonban megtalálta a megfelelő beállítást. Az elveszett idő mechanikai problémákkal jár a gyakorlatban, és a harmadik a kvalifikáció során az eredmény volt.Ez után Ricciardo után hagyta, és ismételten megmutatta, hogy az F1 W07 nem működik optimálisan a piszkos levegőben – a probléma jelentősen súlyosbodik a fékkopás kezelésénél.

” a győzelem valószínűsége nagyon, nagyon alacsony “- mondta. “Arra gondoltam, hogy megpróbálom javítani álláspontomat, de rögtön ilyen fékezési problémákat okoztam. Nem sokkal a biztonsági autó után láttam őket elhúzni, és nem volt semmi, amivel meg tudtam csinálni. “A csapattársa tiszta levegőben ugyanazokkal a problémákkal küzdött, de sokkal kisebb mértékben. Hamilton csalódott volt a hétvégéjével, de tudja, hogy ugyanabból a pozícióból általában elviselhetetlen. A fronton való kvalifikáció az első feladata a következő körben Malajziában, majd tiszta meneküléssel.E szezonban négyszer esett lassan a póluson – az elsőtől a hatodikig Monzáig. A Mercedes-nek nincs semmi javítása arról, hogy az autó piszkos levegőben működik, így a Hamiltonnak el kell döntenie az elejétől. Az új főnök hazafelé mosolyogva

A Formula 1 csoport új elnöke, de hívjuk neki, hogy mi az – a sport új főnöke, Szingapúrban volt az első F1 versenye, mióta a Liberty Media miután a 6 milliárd font átvétele. A 62 éves bajuszos kölyök boldogan mosolygott a paddockban, és egy olyan versenyen dolgozott, amely közel két órát alakult ki, hogy egy izgalmas finálémet mutasson be, ami mindig Szingapúrban van, egy vizuálisan dicsőséges látvány.Wolff szerint a sport büszke volt rá. “Láttam Donald [Mackenzie, az egykori CVC tulajdonosok elnöke] a dobogóra, és azt mondtam:” Túl korán értékesítettél “- mondta Wolff. “Nagyszerű bemutató van. A Forma 1-et ma a legjobban láttad. Jó labdarúgó játékokat és rossz labdarúgó játékokat játszol, és ma jó labdarúgó játék volt. De Chase Carey is itt volt, hogy üzletet is folytasson.Miután találkozott az Egyesült Királyság vezető csapataival, szingapúri paddockban másokkal találkozott, majd azonnal bejelentette, hogy a Bernie Ecclestone diktatúra napjai véget értek. “Mindig nem lehet mindenkit boldoggá tenni, de meg kell értened, hogy mit akar mindenki, és keresse meg az utat” – mondta. “Persze, ez nem feladata egy bizottságnak, hiszen a bizottságok bürokratikusak – de nem is lehet diktatúra – még akkor is, ha valószínűleg itt is használják.” Ecclestone az F1 vezérigazgatójaként további három de egyre kevésbé valószínű, hogy látni fogja őket.Kell Careyval dolgozni? – Az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy meghalok, és fizessem az adót – mondta Ecclestone. “Rövid, hogy nem kell semmit tenni.”

További ok az optimizmusra az új vezetőtől származott, ugyanakkor megismételte azon szándékát, hogy az F1-et az USA-ban megakadályozza. része. “Van egy nagy kihasználatlan közönség az Egyesült Államokban. A Forma 1 egy nagy prémium márka, és ez azt jelenti nekem, hogy olyan helyre szeretnél lenni, mint Los Angeles, New York vagy Miami. “