GB A paralimpiaiak Rio-ban érkeznek az aranyérmékből Londonból 2012-ben

A brit paralimpiaiak javították a 34 aranyérmet a London 2012-es évek után, miután Dame Sarah Storey megnyerte a C5-ös úttestet, hogy megszerezhesse a csapat 35. aranyát a 7. héten. Storey’s win set egy aranyos rohanás Rio-ban. Egy szerdán délután 15 perc alatt a ParalympicsGB megnyerte a 36., a 37. és a 38. aranyat, amikor Kadeena Cox otthagyta a női T38-as női 400 méteres végső percet, mielőtt a Paralympic Village társalgó Karen Darke megnyerte a handcycling időmérést. Sophie Wells ezután elnyerte a négyszeres bajnoki tesztet, hogy emlékezetes délutánt töltsön ki. Steve Bate és pilóta, Adam Duggleby nyerte a napi harmadik kerékpáros aranyat a tandem úttesten. Ez volt a páros a második arany a Játékok után a kettős törekvés nyerni.Facebook Twitter Pinterest A brit hét sikere folytatódik a Rio Paralympics hét napján Storey legújabb aranyja a tizenharmadik és a 24. paralimpiai érem az 1992-es első játékai óta, amikor úszni kezdett Barcelonában. Ő Nagy-Britannia legsikeresebb paralitikusja, de még nem veszi figyelembe a nyugdíjazást. “Minden nap a tréning folyamatban vagyok” – mondta. “Folytattam magam a tudásban, hogy a riválisok fognak fogni, és hálás, hogy még nem. Én fogom csinálni az adat-crunching, amikor hazaértem, és látom, hol gondoljuk, hogy tudunk haladni előre. “Cox, aki sclerosis multiplex, aranyat nyert a velodrome és a bronz 100m korábban a Játékok, hogy 1988-ban az Isabel Newstead első brit paralimpiai játékossá vált, hogy ugyanabban a játékban két sportot nyerjen.Most van egy harmadik, és egy világrekordot is törött. “Szerettem volna mindenkinek, aki krónikus állapotban volt,” mondta. “Soha nem adtam fel nekik. Most már gyötrelemben vagyok. “

A ParalympicsGB a Rio összes színének összesen 121 érmével zárul. A csapat 2008-ban Pekingben 42 aranyérmet nyert, és az elkövetkező napokban meg fogja szüntetni ezt az összeget, bár nem valószínű, hogy felülmúlta a legsikeresebb paralimpiáikat – amikor 107 aranyat nyert és összesen 331-t egy nagyon eltérő korszakban a versenyért .

Nagy-Britannia legnagyobb sikerei ebben az évben jöttek az atlétikai stadionba és a kerékpározásba.A csapat 12 pálya és aranyérmet nyert, négy ezüstöt és hét bronzot, míg a kerékpárosok mind a pályán, mind az utcán 10 aranyat, két szilvátot és két bronzot igényeltek. Az úszók kilenc aranyat, hét szerzont és 10 bronzot keresnek.

Gordon Reid, a wimbledoni kerekesszékes teniszbajnok, pénteki döntőjébe érkezik Rio-ban, miután megverte a francia Stephane Houdetet. Máshol Colin Lynch állította Írország negyedik érmét a paralimpia, ezüst a férfi C2 úton idő próbát. A korábbi Formula-1-es pilóta, Alex Zanardi, aki 2001-ben motoros versenyzést követően mindkét lábát amputálta, sikeresen megvédte H5-ös útidő-próbaverzióját szerdán.