Jenny Meadows: “Majdnem visszavonultam, mert nem gondoltam, hogy a tiszta sportolók nyerhetnek”

Először is fizikai és pszichológiai következményeket rejt magában: az álmatlan éjszakákat, a pénzügyi nehézségeket, a furcsa szakadást, annak ellenére, hogy ő nem “szokványos”. És csendesen vallja magát: “Én is egy évtizedben valamiféle depresszió voltam.” Egy alternatív univerzumban, a teljesítménynövelő gyógyszerek nélkül, a 34 éves Meadows Az Egyesült Királyság legdíszesebb sportolók között.Ehelyett, miután szenvedett sportos csalások egy epikus skála, ő kíváncsi, hogyan fog fizetni a hónap jelzálog. Wada figyelmezteti Kenya meg kell felelni a doppingellenes szabályokat, vagy kockáztatják az olimpiai tilalom .

“Én Szinte lemondtak az elmúlt szezonban, mert nem éreztem, hogy a tiszta sportolók többé nyernek “- vallja be. “Nem fogom hiányolni a versenyt, mert nem hiszem, hogy ez egy egyenlő versenyfeltétel.” Úgy gondolja, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elárulta őt? – Abszolút módon – mondja. “Meg kell szüntetni, és újra el kell kezdeni azokkal az emberekkel, akik először a sport érdekeit viselik. Drasztikusan hangzik. De arról beszélünk, hogy a nézők nem hiszik el, mit látnak, és a szponzorok kihúzanak. Fizikai és szellemi kínzással tettem magam, próbáltam kideríteni, mit tehetek.Még soha nem fogom tudni, mit érhettem el. Remélem, a jövő nemzedékei el tudják hinni, hogy mit látnak igazak. Sajnos azt hiszem, hogy az atlétika könnyű évek ahhoz, hogy ebben a helyzetben legyenek. ”

Karrierje alatt a Meadows világszerte és európai szinten 4 800 m-es érmet nyert. De ennél sokkal több lehetett. Háromszor szűkszavúan kihagyta az érmet egy sportolónak, aki később megbukott egy kábítószer-tesztet. Négy alkalommal, amikor a dobogó helyére került, egy betiltott vagy szégyentelen sportoló befejezte előttük. De csak egyszer kapta meg a frissítést, amikor az orosz Yevgeniya Zinurova 2010-ben megfosztották az európai beltéri címet biológiai útlevelének rendellenességei miatt.Meadows ezüstből aranynak, de még mindig fáj neki, hogy soha nem hallotta a nemzeti himnuszt. Meadows nemesis volt a londoni 2012-es olimpiai bajnok Mariya Savinova, aki legyőzte őt arany a 2010-es A világbajnoki bajnokság, a 2010-es Európa-bajnokság és a 2011-es európai bajnokság. 2014. decemberében Savinova-t forgatták, és bevallotta, hogy bevallotta a tiltott szteroid oxandrolont.A Dick Pound által vezetett Dopping-ból Oroszországban folytatott Dopping-féle Doppingfellépés Oroszországban javasolta, hogy életét tiltják.

“A négy érmek nagyszerűek, de ha hét érmet kaptam, teljesen másnak tekintem A sportoló kaliberje – ismeri el. “És természetesen vannak olyan lehetőségek is, mint például a finanszírozás és a szponzorálás.” Nem tudnánk, mi folyik Oroszországban anélkül, hogy Julia és férje volna. Minden sportolónak hálásnak kell lennie rájuk.

Meadows hangsúlyozza, hogy a szerelemre és nem a pénzre jött a pályára és a mezőre: az öröm, hogy a testét gyorsabban haladja meg, mint valaha is gondolta volna, .De komoly anyagi és fizikai árat fizetett, hogy megpróbáljon lépést tartani riválisaival.

A Daegu világbajnokságán 2011-ben Meadows a kilencedik leggyorsabb időt futotta az elődöntőben, de kihagyta az utolsó Egy helyen. Előtte három orosz volt, akiket a későbbiekben a Világ Doppingellenes Ügynökség Független Bizottságának betiltották vagy beavatkoztak. Ez azt eredményezte, hogy a Meadows lottójával a pénzét félmillió dollárra csökkentette.

“Nagyon emlékszem, hogy az Egyesült Királyság Atlétikai rendező rendezője, Charles van Commenee feljött hozzám a gépen, hazafelé, és kivett engem Az én helyem, hogy azt mondjam: “hogyan fogod a döntőbe tenni a London 2012-ben? Hogyan fogsz érmet szerezni? “Mondja. “Úgy éreztem, hogy nyomást gyakorol. Már edzőképes voltam, de úgy éreztem, extra üléseket kell tennie.Arra törekedtem, hogy a testem irreális dolgokat csináljon, hogy lépést tartson a csaló sportolókkal, és a testem nem tudott megbirkózni. Sérültem és elszalasztottam London 2012-et. “Facebook Twitter Pinterest Jenny Meadows akcióban megnyerte a 800 métert a Sheffield-i brit bajnokságon.

A következmények vonala folytatódott. 2012 végén, a lottó pénzét elvették az Egyesült Királyság Atlétika döntése alapján, bár a szabályok szerint egy évig finanszírozták, mert sérült. “Nem vagyok igazán dühöngő, de utána néhány könnycsepp” – mondja. “Olyan sok mentális kínzást vetettem magamra, amiket napokig alig aludtam.Mindig rosszabb, ha valaki úgy gondolja, hogy hisz neked valójában, egyáltalán nem.

“Hirtelen nem volt lottós támogatás. Nem tudtam versenyezni semmilyen versenyen, mert sérültem. És nincs pénzeszközöd a folytatáshoz. ” Három évvel később, nem könnyű. “A víz és a jelzálogkölcsönök most jöttek be, és azt mondtam a férjemnek, Trevornak:” hogyan fogunk fizetni? “Szó szerint havonta vagyunk. Gyakran gondolkodni fogok: “Nos, remélem, eredményt érhetek el ezen a találkozón, és ez rendezi a számlát”, de ez nem mindig történik meg.Élvezem a részmunkaidős, többnyire coaching és mentoring gyerekeket a helyi iskolákban, de nehéz lehet a képzésben is. “Meadows azt mondja, hogy a Barrie Wells filantróp finanszírozása nélkül, akinek Charity Box4Kids ad Súlyosan beteg és fogyatékkal élő gyermekek VIP-tapasztalatai a vállalati dobozokban olyan helyszíneken, mint a Wembley, a Wimbledon és az Úr, akkor küzdött volna a folytatáshoz. “Barrie 2011 óta fontos szponzorációs forrás” – mondja. “Még mindig küzdelem volt, de a támogatása azt jelentette, hogy évente kétszer egy nagymértékű edzőtáborba mehetek, amely évente kétszer olyan fontos, mint a sikerem.”

Közben van egy orosz, amelyet Meadows még mindig kifejezi Csodálatát Yulia Stepanova-nak, aki titokban felvett filmeket a doppingról vallóknak, és a német TV-csatorna WDR-hez fújta a sípot. “Valami okból mindig is úgy éreztem, hogy más volt” – mondja . “Amikor versenyeztünk, mindig mosolyogna és barátságos lenne.De Daegu-ban észrevehettem, hogy egy másik pillantást vetett az arcára, amikor megértett a harmadikba. Visszamegyünk a faluba, nagyon megbánta, és azt mondta nekem: “Nagyon sajnálom, hogy nem tetted a véglegeset.” Volt valami a szeme mögött. “A barátságuk szenvedett. Ahogy Meadows felfedi, kétszer találkozott Stepanovával, mióta elhagyta Oroszországot. Stepanova azt tanácsolta neki, hogy ne versenyezzen a tavalyi világbajnokságon Oroszországban olyan dolgok miatt, amiket korábban említett az orosz sportolókról. “Nem bocsátok meg más oroszokat, de megbocsátok neki” – mondja. “Egy kicsit óvatos voltam, amikor először találkoztunk, de az emberi reakciód átveszi. Nem tudnánk, mi történik Oroszországban és Juliával és férjével.Minden sportolónak nagyon hálásnak kell lennie számukra. “” Imádom őt “- tette hozzá. “Németországban él, humanitárius vízumot kellett szereznie ahhoz, hogy utazhasson, és soha többet nem láthatja a családját, és nem közli pontosan, hol tartózkodik. Ő a rabja az egész életéért, és már nem érzi magát 100% -ban biztonságosabbnak. Nagyon bátor volt. ”

De Meadows szerint a sport problémái messze túlmutatnak egy országon. “Nagyon örülök, hogy Kenyába ülünk” – mondja. “Mert ha az emberek nem biztosak benne, hogy egy nemzet megfelelt, miért szabadulnának meg vele? Ez nem csak iskolai sportnap. Az emberek karrierje.Ez mindaz, amit egész életedben dolgoztál. ”

Ezen a hétvégén a Meadows a Sheffieldben megrendezett brit bentlakásos teszteken fut, és felajánlotta a portlandi világbajnoki bajnokság helyét a következő hónapban. “Ez valójában az utolsó lövésem, hogy elérjem azt a pódiumot, és hallom a nemzeti himnuszt, de először a csapatot kell előállítanom” – mondja. – De nem fogom megverni magam, ha nem teszem meg. Büszke vagyok mindenre, amit tettem. Tudom, hogy a szemembe nézhetek egész életemben. “