João Teixeira: “Brighton jó volt, de álmom Liverpoolnak játszani”

“Kensingtonban voltunk a szállodában, és nem vártam, hogy a padon legyenek” – mondja Teixeira. “Sokszor voltam a listán, de soha nem voltam a padon. De ezúttal én voltam a padon, ez volt az első alkalom, és nagyon izgatott voltam. “Teixeira emlékszik az egyetlen és csak az első csapat megjelenésére, amelyet Liverpoolnak, szülő klubjának tett. A Fulham februárjában a 82. percben helyet kapott. A pontszám 2-2 volt abban az időben, amikor Brendan Rodgers csapata kétszer volt hátra a szezontól, amikor a hiedelem egyre növekszik, hogy valódi címmel szemben támadhat.A következő események megerősítették a hitelesítő adatait, és Teixeira, amely egy bal oldali szárnyon helyezkedett el egy bizonyos Raheem Sterling helyettesítése után, kulcsfontosságú szerepet játszott. A Raheem Sterling Supremacy hiábavaló – Európa tele van ekvivalensekkel .

“Elhaladtam a labdát a [Daniel] Sturridge, amely vezetett a büntetés,” emlékszik, ahogy a szeme tovább szélesedik, és a mosoly egyre hangsúlyosabbá válik. Sturridge A Sascha Riether csapata a területre csapódott le, és az eredményből a második félidő leállása után Steven Gerrard mindhárom pontot biztosította Liverpoolnak. Nagy pillanat volt ez, amit Gerrard az ingéből letépett, és ünneplésbe dobta a kínos elülső támasz előtt. Hamarosan csapattársait, köztük Teixeira is felbosszantotta.Az élet, mint a Premier League labdarúgás nem tudott volna sokkal jobban elkezdeni.  “Élveztem, amennyire csak tudtam, remek volt”, emlékszik a 22 éves. “Ez volt a debütáló meccsem a Premier League-ben, amiről álmodtál, és jól ment és megnyertük a játékot, ezért nagyon boldog voltam. Nagyon elégedett. “A teixeira-jelmondat valóban jól ment, és amikor a Liverpool 24 évig tartó első bajnokságának törekvése lendületet vett (mielőtt végül egy téglafalat ütötte volna be), úgy gondolta, hogy Rodgers még egy esélyt fog hatni rá.De miközben továbbra is megtalálta a helyét a Liverpool padján, a portugálok soha többé nem játszottak a pályán, és inkább visszatértek a klub 21-es évadjához, akiket rendszeresen szerepeltek a Sporting Lisszabonból érkezése óta.

Nagyjából egy évvel a Fulham ellen, de Teixeira úgy érzi, biztos abban, hogy újra jelen lesz a Liverpool első csapatában, tekintettel arra, ahogyan ő végzett egy szezonális kölcsönben Brightonban. Összesen Teixeira 33 gólt szerzett Brightonban, így Lewis Dunk mögött a második legmagasabb góllövő. Négy segédeszköz is volt, bármelyik játékos közös legmagasabb pontja.Ezek nem lehetnek megdöbbentő statisztikák, de mivel ez Teixeira első szezonja Brightonban, és akkor jött ide, amikor a klub folyamatosan küzdött a bajnokságon – jelenleg tizenkilenc évesek és második menedzsereik után Chris Hughton helyettesíti Sami Hyypia-t decemberben – Úgy gondolják, hogy jól teljesített.

Amit a számok is nem mutatnak, Teixeira általános teljesítményszintje, amely magas volt. Ő egy jól kiegyensúlyozott és nagyon technikai, kétlábú középpályás.Olyan kreatív fenyegetés, amely hasonlított az egykori portugál és barcelonai középpályás Deco-hoz, és a bajnoki szint felett van.

“Nagyon bízom magamban, az én képességeimben, ezért mindig azt gondoltam, Jól tesz a bajnokságban “- mondja Teixeira, aki a tavalyi Brentford-ban is rövid kölcsönt kapott. “A formáció vált másképp, mivel Hughton felváltotta a Hyypia-t, de amit a két vezető megkért tőlem, nagyon hasonlít – a csatár mögé kell játszania, térben kell keresnie, segítenie, átadnia, bejutnia a dobozba és gólt kell szereznie. Mindent összevetve kreatív, amit szeretek csinálni. “A déli parton való tartózkodás könnyű volt Teixeira számára, mivel Braga, Portugália harmadik legnagyobb városa, hanem olyan hely volt, amely Azt mondja: “hasonló Brightonhoz; Nem olyan nagy, szép éttermekkel és stranddal “.De miközben a környék idilli volt, az élet a pályán bármi más volt, mint egy olyan csapat, amely a promóciót kereste az elmúlt évszakokban, inkább a kiesés elkerülésére kellett összpontosítania.

“Mindig is játszottam a győzelemben Amikor Sportingban és Liverpoolban voltam. Ez egy másik mentalitás volt; Harcolnunk kell a túlélésért. Ez egy másik élmény, de jó is. Jó látni mindkét oldalt – mondja.

“[Hyypia távozása] nagyon gyors volt. Egy nap itt volt, másnap soha többé nem láttam őt. Szomorú volt látni, hogy távozik, de ezek a dolgok a labdarúgásban megtörténnek. Mint játékosnak csak foglalkoznia kell vele, és tovább kell dolgoznia. Ez az, amit folyamatosan csináltam, és hálásan, amikor az új menedzser belépett, szerette. Folyton játszottam.Jó tapasztalat volt. “Teixeira szerencséjében látta a Liverpool szerencseit messziről – és ezt ismét megismételte, amikor Blackburnel találkozik egy FA-kupa hatodik körüli visszajátszásán szerdán este. Párbeszéd a számokkal a klubban, leginkább Alex Inglethorpe akadémikus igazgatója.Teixeira is képes volt felzárkózni Rodgershez, amikor visszatért Anfieldbe a múlt hónapban, hogy részt vegyen egy jótékonysági meccsben. “Elégedett a fejlődéssel” – mondja Teixeira újabb mosollyal. Rodgers rekordja a fiatal játékosokkal helyesen felajánlja Teixeira bátorítást, ahogyan az ír író januárban “a kiemelkedő előadó A mi tartalékainkban “, azt a nézetet, hogy nem volt egyedül a gazdaságban. Teixeira fiatalos volt a Liverpoolban, hiszen a Sportinghez közel 800 000 fontot tett ki.Lényegében meghallgatta az átigazolást, miután átvette és elkápráztatta az egészet, amikor a Sporting 2011 augusztusában 3-0-ra nyert az Anfielden a most megszűnt NextGen sorozat alatt.

“Talán egy hónappal később [ ], “Emlékszik Teixeira. “Nagy esély volt számomra Angliában. Az emberek itt élnek a labdarúgás intenzíven, és számomra ez a legjobb futball. Mindig Angliába akartam jönni, és persze izgatott voltam, hogy olyan nagy klubért játszottam, mint Liverpool. Nagy esély volt.Nem tudtam nemet mondani.

“Nem kell pénzt költenie, ha a megfelelő fiatal játékosok vannak a házban. Tudom, hogy ez a Liverpool filozófiája, és ezért is akartam csatlakozni hozzájuk “. Miután a Sterlingnél fiatal korosztályon játszott, Teixeira nem meglepődött az előrehaladás előrehaladtával az elmúlt évszakokban.Rendszeresen beszél a 20 évesekkel, aki “nagyon kedves srácként” írja le, de ragaszkodik ahhoz, hogy nem beszélgettek az angliai nemzetközi szerződéses küzdelemmel a Liverpoolban. “Nem tudom a jövőről”, Teixeira válasza, amikor megkérdezték tőle, remélik-e, hogy Sterling az Anfield-nél marad.

Az egyik férfi, aki biztosan nem lesz mellette a következő Liverpoolban, Gerrard Tekintettel a kapitány azon döntésére, hogy nyáron befejezi csillogó társulását a fiúiskolai klubjával. Teixeira először vette észre a középpályást, amikor 12 éves korában a televízió előtt ült az apjával, és figyelte a 34 éves felvonást az európai kupát a liverpooli Isztambulban.Gerrard tanácsadói és támogató forrást jelentett Teixeira számára három évvel ezelőtt a Merseyside-be érkezése után, aki szintén arra ösztönözte Hyypia-t, hogy vigye Brightonba. Természetesen szomorú a portugálok részéről, hogy a Liverpool legmagasabb oldalán együtt töltött idő örökre csak a Craven Cottage 14 hónapja ez a szeszélyes estére korlátozódik.

“Stevie nem csak én, hanem minden fiatal játékosnak is segít Liverpool, “mondja Teixeira. “Nyilvánvaló, hogy nagyon érdekli őket, valószínűleg azért is, mert az ifjúsági csapatból is jött, így tudja, hogy mindannyian érzünk. Ő egy legenda Liverpoolban, és mindenki a klubban nagyon szereti őt. Szégyen, hogy nem lesz ott a következő szezonban, mert szerettem volna játszani vele, és megtanultam tőle.De megértheted, hogy a Liverpool minden idejét követően Stevie új élményre vágyott volna. “Anfield egyik karrierje végéig egy másik leléphet. Erre Teixeira reménykedik. Miután képviselte Portugáliát a nyár európai 21-es évadbeli bajnokságán a Cseh Köztársaságban, úgy érzi, itt lesz az ideje, hogy továbblépjen, és konkrétan térjen vissza. “Itt kell befejeznie a szezont, majd május 2-án megyek Liverpoolba” – mondja. “Még két hétig ott leszek, és edzek, így képesek maradni az euróra. Időt kapok arra is, hogy beszéljek a menedzserrel a jövőjéről.  “Brightonba érkeztem, hogy éretté váljak és több tapasztalatot szerezzek, és remélhetőleg jövőre Liverpoolba fogok játszani. Ez az én álmom. “</p>