Körülbelül 100 000 ember gondoskodik az euró biztonságáról

Több mint százezer rendőr, katona és biztonsági ügynökség személyzete felügyeli a biztonságot a közelgő európai bajnokságon Franciaországban. Bernard Cezeneuve, belügyminiszter ma bejelentette a sajtótájékoztatón. A bajnokság június 10-től július 10-ig tart. Franciaországban tavaly novemberi terrortámadás 130 áldozatai is igaz vészhelyzetben.

A francia hatóságok azt várják, hogy 51 labdarúgó játékok tíz stadionok egész országban eléri a mintegy 2,5 millió rajongó. A közeli sportlétesítmények és más nagyvárosok is olyan rajongói zónákkal rendelkeznek, ahol a mérkőzéseket nagyméretű képernyőn fogja átvizsgálni.Jönnek, hogy támogassa a kedvenc tűnik nyolcmillió ember.

„Tehát egyedülálló esemény kivételes körülmények megkívánják különleges biztonsági intézkedéseket” miniszter Cazeneuve mondta. A fő fenyegetések, aki szerint lehetséges terrortámadások és az erőszak futballhuligánok.

A biztonságos lebonyolítását sportesemény felügyeli 77.000 rendőrök és csendőrök, 13.000 alkalmazottal a magán biztonsági cégek és mintegy 1000 önkéntes. Az utcák is marad körülbelül 10.000 katona, ki lesz néhány további hatásköröket, Cazeneuve mondta.

Ezen felül a francia rendőrség is küld az egyes országok, a csapat részt vesz. Segítenének a fogvatartottak azonosításában.Azokon a helyeken, a cseh válogatott mérkőzések lesznek szerinti hétfői nyilatkozat, Police Elnökség a Cseh Köztársaság és a cseh rendőrség.

labdarúgó-bajnokság kerül megrendezésre az árnyékában tavalyi terrortámadás. Januárban bombázók támadták a szerkesztők a szatirikus magazin Charlie Hebdo és kóser delikátesz a Párizs külvárosában. A támadások azt állították, 17 áldozat. Novemberben terroristák elkövetett több támadást, amely megölt egy összesen 130 embert. Öngyilkos merénylők robbantották többek között a Stade de France, a párizsi külvárosban, Saint-Denis, amely abban az időben tartott barátságos mérkőzés között a labdarúgók a Franciaországban és Németországban.

A biztonsági helyzet Franciaországban most is bonyolítja elleni széleskörű tiltakozás reform az Mt. által támogatott szocialista kormány.Szerint Cazeneuve de egy bemutatót a bajnokságot nem fenyegeti.

„nulla százalék biztonsági intézkedések teljesen kockázat, de száz százalékig a biztonsági intézkedések nem azt jelenti, zéró kockázat” azt mondta belügyminiszter röviddel a konferencia egy interjúban A L’Équipe szállítja.