London Marathon: 35 éves változás 26,2 mérföldön

Az eddigiekhez képest az első londoni maraton egy kísérleti ügy volt. 1981-ben zajlott le. Nagyobb londoni népesség mindeddig elérte a 6,6 millió háború utáni alacsony szintet, a belvárosi városrészek pedig különösen nagy kihívásokkal jártak egy évtizeden át tartó kivégzésre a külvárosokban és azon túl. A pénzügyi szolgáltatások deregulációja, amely átalakítja a főváros gazdaságát és népét, húzóereje még két év múlva.

A mai szabványok szerint a hely félig üres volt. A hatóságok azonban az első maratont megtartották. Több mint 22 ezer vett részt a részvételen, de a Met korlátozta a számot körülbelül 7.500-ra. Összesen 6,225 volt.Az amerikai Dick Beardsley és a norvég Inge Simonsen először a győztes szalagot választotta kéz a kézben.

A következő 35 év alatt a londoni maraton ugyanolyan könyörtelen erővel nőtt, mint maga a város. Az idei esemény várhatóan 38 ezret tekinthet meg, amikor rekordszámú 247 069-et kezdett el pályázni. Egyikük lesz az egymilliomodik befejező, mivel az avatási esemény, amely abban az évben tartott Charles herceg férjhez Lady Diana Spencer, Bucks Fizz nyerte az Eurovíziós Dalversenyt, és Brixton felrobbant a zavargásokba. A londoni maraton volt Amelyet két brit olimpiai érmet hoztak fel, John Disley és Chris Brasher, akik szintén részt vettek a csapat erőfeszítésében, amely lehetővé tette Roger Bannister számára az első olyan személyt, aki megtörte a négyperces mérföldet. Brasher-t ihlette a New York-i maraton.Az Observerben Brasher írta: “A világ egyik legerőszakosabb, legsúlyosabban sújtott városa, a világ 40 országából 11.532 férfi, nő és gyermek, 2,5 millió fekete, fehér és sárga ember, protestáns és katolikus A zsidók és a muzulmánok, a buddhisták és a konfuciánusok nevetett, éljenzett és szenvedett a világ legnagyobb népi fesztiválján. “1981-es esemény nem volt először a maraton a fővárosban. Ez történt az 1908-as londoni olimpián, bár a verseny a metropoliszon kívül kezdődött, a Windsor kastélyban. A királyi rezidenciát is a Politechnikai Maraton kiindulópontjaként fogadták el, amely a következő évben kezdődött, amelyet az olimpiai verseny inspirált.1973-ig a “Poly” West Londonban kezdődött, kezdetben a Stamford Bridge-ben, majd a White City stadionban, ahol az 1908-as Játékokat tartották, és 1938-tól a Polytechnic Harriers atlétikai klub új Chiswick stadionjában. verseny. De 1973 és 1992 között a verseny a Windsor-térségben volt, és 1996-ban átment a történelembe. Bár az első londoni maraton nem volt teljesen megdöbbent ebben a vonatkozásban, Az egyik legkorábbi példa egy modern tömeges részvételi alkalomra Londonban, és az akkori “felső szintű” önkormányzati réteg – az akkori Nagy-Londoni Tanács – és a Gillette formájában kereskedelmi szponzor között.Az esemény tartós lényege természetesen a hatalmas kollektív szellem, a skála kombinációja, jótékonysági adománygyűjtő missziója, a résztvevők hatalmas köre – az elit futóktól a kerekesszékes versenytársakig rendkívüli oktogénemberektől az állati jelmezekig – és a több ezer néző által létrehozott karneváli hangulat, amely a Blackheath és a Greenwich Park kiindulási pontjairól a The Mall felé tart.

A kurzus csak kicsit megváltozott az évek során. Az 1981-es verseny célpontja az Alkotmány-hegyen volt. A következő évben a Westminster-hídra költözött és 1994-ig ott maradt. Ezután a jelenlegi helyére váltották a Buckingham-palota előtt.A legjelentősebb változás azonban 2005-ben jött be, amikor a szervezők úgy döntöttek, hogy lassú, zsúfolt és néha csúszós szakaszt dobtak le, amely egy kanyargós, részben macskaköves utat vett igénybe – később szőnyeggel – a St Katherine’s Docks-on keresztül a Tower of London és a Tower Hotel előtt. Az utána következő kórokozó a kutyai szigeten az óramutató járásával ellentétes irányba futott, mint azelőtt. 2008-ban egy apró átirányítást vezettek be, hogy elkerüljék a Wappingban a Régi Rose pubban elszenvedett gyanús gázszivárgást, de mindkettő 2009-ben ismét eltűnt. A versenyszponzorok is megváltoztak. 1981-ben a Gillette £ 75,000-et biztosított, és támogatta a versenyt a következő két évben. Ezután a Mars lépett be, és 1986-ra 350 000 fontra emelte a számot, részben azért, hogy megfeleljen a hivatásos sportolók díjának. A jövendő Lord Ashcroft ADT átvette 1989-t.Aztán jött a NutraSweet és 1996-tól 2009-ig Flora. Azóta Virgin Money rendezvény volt, és 2014-től a Virgin Money London Marathon néven ismert. Az évente befektetett összegek a 2010-es és 2014-es évek millióit – 17 millió fontot érintenek, a hivatalos honlap szerint. A jótékonysági összegek jóval magasabbak voltak – a tavalyi rekord 54,1 millió fontot tett ki, ami 1981 óta több mint 770 millió fontot tett ki. Amikor Virgin először bekapcsolódott, a cég főnöke, Sir Richard Branson felszólított egy teljesen Különféle útvonallal, ami azt sugallja, hogy “szórakoztatóbb és elbűvösebb”. Ez soha nem történt meg. Jó dolog is. A Charlton, a Deptford és a Poplar részek ugyanolyan részei a maratoni londoni jellegnek, mint azok a fotogén részek, amelyek a “látnivalók” mögött vannak, éppúgy, mint a londoni történelemnek.Ez a történelem most magában foglalja a londoni maratont is, egy nagyszerű londoni alkalom, amely a legjobb városokat mutatja be.