Maria Sharapova oppdager lengden på forbud mot anti-dopingpanel i London

Maria Sharapova står overfor et anti-dopingpanel i London på onsdag, og vet at hun ikke vil dra nytte av den siste forvirringen om stoffet hun testet positivt for i januar. Den 29-årige russeren overrasket tennis verden i mars da hun kunngjorde på en betting sider med startbonus pressekonferanse at hun hadde mislyktes en test for meldonium den 26. januar, dagen hun mistet en australsk Open kvartfinale til Serena Williams.

Den latvisk-laget hjertesykdom medisinering hadde bare blitt lagt til World Anti-Doping Agency’s forbudte liste 1. januar, men hadde vært på en overvåkningsliste i over et år, og alle nasjonale anti-dopingagenter ble fortalt i oktober at det ville bli utestengt.Maria Sharapova-sponsor foreslår amnesti for Ekte takter av meldonium Les mer

Ved bruk av meldonium utbredt i hele Europa, var Sharapovas sak den mest høyprofilerte i en lavine av positive i de første fire månedene av året.I begynnelsen av mai sa Wada at det hadde vært 288 positive prøver.

Men i april ble byrået tvunget til å gjøre en pinlig klatring da det innrømmet at det var mangel på vitenskapelig sikkerhet om hvor lang tid det tar for Tidligere forslag om at det skulle være ute av en idretts system i løpet av dager gav vekk det at det kunne være tilstede hos langsiktige brukere, i sporbeløp, i uker, om ikke måneder Dette led Wada til å utstede ny veiledning, og regissere at prøver samlet inn før 1. mars under en viss konsentrasjon av meldonium kunne kastes, da utøveren kunne bevise at de hadde sluttet å ta den i 2015.

/ p>

Den hviterussiske dobbelspesialisten Sergey Betov, som også testet positivt på Australian Open, ble fjernet av International Tennis Federation på disse grunnene.

Dette førte til at noen spekulerte det Sharapova, en fem-time grand odds bonus norge slam vinner, kunne unnslippe uten straff, som alltid var feilaktig som både hun og hennes advokat John Haggerty hadde allerede innrømmet at hun hadde tatt det på råd fra legen sin i januar.

Dette ble understreket av russisk sportsminister Vitaly Mutko i forrige måned da han fortalte Russisk nyhetsbyrå Tass at konsentrasjonen av meldonium i Sharapovas system var over den foreløpige grensen. Sharapova må i stedet forsøke å overbevise et internasjonalt tennisforbunds panel som “klesvasklisten” av helsemessige årsaker som Haggerty refererte til til mars bør kvalifisere henne til tilbakebetalt terapeutisk bruk unntak (Tue), eller sykt notat.

Om dette vil være nok til å gjøre det mulig for verdens høyeste tjenende kvinnelige idrettsutøver å unngå noe forbud, er det svært diskutabelt , som alle idrettsutøvere registrerer seg prinsippet om strenge ansvar og tirsdag skal ordnes og kontrolleres uavhengig på forhånd.

Maksimalt straff er tilgjengelig på fire år, men de fleste anti-dopingeksperter mener et mer sannsynlig forbud er mellom seks og 12 måneder, som ville starte fra datoen for den foreløpige suspensjonen den 12. mars, slik at selv et forbud i den lette delen av dette området ville føre til at Sharapova savner de resterende grand slams denne sesongen, inkludert Wimbledon og Rio-OL.