Mark Cavendish azonnali kihívást jelent a Tour de France 2016-ban

Cavendish megközelítése nem fog változni, de miért érti, mivel 26 versenypályát nyert a Tourban? De ez lehet az egy nap ebben a Tourban, amikor a maillot jaune van felkínálva. A hét szakaszban – valószínűleg már a második szakasz végéig – nem lesz elérhető. Azonban te a dicséret, a közelmúltban a Manxman szeretettel beszélt a sárga trikó nyerésére irányuló vágya iránt, és rámutatott arra, hogy továbbra is az ő tele töltött palmarès-jának egyik hiányossága.

szereti megnyerni a sárga mezt, “Cavendish elmondta a múlt héten, amikor az olimpiai csapat választása megerősítést nyert. – Soha nem mondtam, hogy biztos vagyok benne. Azt mondtam, szeretnék csinálni, de szeretnék nyerni Mont Ventoux-ot, és ez kevésbé valószínű.A Tour de France megnyitó szakaszába megyek a győzelem céljával, akár olyan könnyű, mint a többi év vitatható, de a csapat és én biztosan megyünk azzal a céllal, hogy megszerezzük a sárga trikót az első szakasz után. “

Nyerj szombaton, és Cavendish befejezni fogja a teljes házat, hogy mindhárom vezető jerseyjét viselje, és megnyerte a pontversenyeket a nagy túrákon: Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban. Célzott vagy sem, sárga viseletet tekintik fontos mérföldkőnek. Lehet, hogy joggal játszhat le, mivel a sprinting világa jelentősen elmozdult, mivel 2008 és 2012 között volt a pompájában. A németek Marcel Kittel és André Greipel domináltak az elmúlt három évben, és új tehetségek alakultak ki Calebben Ewan, Fernando Gaviria, Bryan Coquard.Ráadásul a kilenc túrán, amelyet lovagolt, a Cavendish pár nap múlva nyerte el a versenyt. A Sprinterek nem úgy tűnik, hogy a többi kerékpárral megegyeznek. A tömeges megjelenítésben játszott tényezők köre azt jelenti, hogy a csökkenés nem mindig lineáris, nem csupán fizikai, és nem mindig az egyszerű évek előrehaladása. Cavendish sebességét és vágyát nem lehet csökkenteni, de az elmúlt három túrában csak két egyenes sprint-szakaszot nyert, valamint egy 2013-ban a Quick-Step csapat által rendezett, rendkívül menedzselt szétszakadást. Greipel és Kittel hat és hét illetőleg. Ez szombat számára nyilvánvalóvá vált. Csütörtökön Cavendish nem kérdezett az Olimpiai Játékokkal kapcsolatos kérdéseket, ahol kiválasztásra került az omnium, és valószínűleg legalább egy fordulója a csapathoz Britannia.Nyilvánvalóvá tette, hogy jelenleg nincs terv a korai szakasz elhagyására, hogy megmentse erejét, bár hangsúlyozta, hogy nem fogja kompromittálni a Rio-ot túl hosszú időre. Ő biztos, hogy a Tourban mélyen maradva nem jelenti azt, hogy hiányzik a képzés jelentősége a csapatmunkának. “A fiúk két hétig Livigno-ra mennek, hosszú napokat tesznek” – mondta. “Csak a Dolomitok tengerszint feletti magasságában csinálom Franciaországban.” Cavendish elismerte, hogy az elmúlt hónapokban a Velencei adatokkal és a Nagy-Britanniával folytatott pályamódosítással kapcsolatos zsonglőrködésre nehezedőbb volt, mint azt elképzelte és hogy egyszerűbb lett volna elkerülni az utat, hogy kizárólag a pályára koncentráljon.Mint egy versenyző, aki hajlamos a versenyzésre, ő is bizonytalan, hogy az általa végzett pálya edzése hatással lesz a sprintjére.

A Tour-ra való bejutás “teljesen más volt; Volt egy pálya felépítése. Rengeteg versenyt használtam, hogy kiállítsam a kitartást, így nem tudom, hogy lesz ez. Ez lehet a legjobb dolog, amit valaha is tettem. Ez lehet a legrosszabb dolog, amit valaha is tettem. Határozottan minden egyes percet számoltam minden nap, és ebben az évben nem számolok be a turnéra. Nem megyek a Tour de France-be, hogy abbahagyják. Tudom, hogy a nyolc csapattársam mindent megtesz, hogy Párizsba kerüljön, ezért mindent megteszek. “A hétvégi szakaszok mind délről északra a Cotentin-félszigeten futnak.Az első Mont-Saint-Michel-ből az öt normandiai kirakodóhely legnyugatibb széléig ér véget, azzal a céllal, hogy csapatokat helyezzenek el a félsziget levágására és a szövetségesek Cherbourgba való belépésére. Normandia továbbra is mélyen büszke arra, hogy kapcsolatai vannak a leszállásokkal. Nem is olyan régen, hogy az angol látogatók bankolni tudtak a felszabadulás meleg, első kézből származó emlékeivel, és hogy a történelem mindenütt megtekinthető, leginkább a múzeumok és emlékművek, és finomabban a második szakasz kezdetének városában, Saint-Lô, ahol alig egy épület a központban több mint 70 éves.

A halott sík bejárat és alig egy sarok az utolsó öt kilométeren a célvonalon kívül a landings múzeum fölött a strand önmagáért beszél.Szombat a Kittel és a Greipel által vezetett síkúti sprintekre vonatkozik, és ez az a fajta egyszerű futás, ami növeli Cavendish esélyeit. A vasárnapi befejezés a Cherbourg feletti meredek dombon egy másik történet: az egyik a gyors embereknek, akik mászhatnak. A világbajnok, Peter Sagan is meg fogja találni, úgyhogy Simon Gerrans Ausztráliából. A pelotonban való részvétel elengedhetetlen, ami azt jelenti, hogy Chris Froome és társai összességében kétségbeesettek lesznek, hogy elkerüljék az időveszteséget. A vasárnap nyitott hézagok diktálják, hogy a síútos sprinterek reménykedhetnek a harcban a sárga mezőkre hétfőn és kedden.A bajnokságon csak 10 másodperces bónuszok állnak rendelkezésre, ezért valószínű, hogy bárki, aki vasárnap visel sárgát, egészen szerdáig a Massif Central-ben és esetleg túlmutatva tartja.

A következő Három hét, a Cavendish által felvetett kihívás egy egyedülálló aprópálya, de mégis ott van a romantika, hiszen augusztus és augusztus között többféleképpen is megy keresztül.Az álom forgatókönyve egyszerűen megírható: egy turné, amely szkriptre megy – legalább egy színpadi nyeremény, talán a sárga mez, pályafutás célpontja vagy sem -, majd egy olimpiai érmet, talán még kettőt is.

Ha a Tour megmarad az esély, a Rio-ban való megváltás esélye továbbra is fennáll, jóllehet a csapatkutatás ismeretlen terület, hiszen Cavendish válogatottja csapattársának betegsége vagy sérülése esetén azt jelenti, hogy mindhárom fordulóban fel kell lépnie. Azonban, ha van egy olyan jellemzője, amely a karrierje során ragyogott, mióta bejelentette, hogy tinédzserként csatlakozik a British Cycling akadémiához, állandó hajlandósága, hogy a fejét a parapet fölé tegye. Ezen a nyáron a tétek különösen magasak.