Newcastle fellebbezést nyújtott be Jonjo Shelvey ötes versenyre vonatkozó tiltására a faji visszaélésekkel szemben

Ezt a vétkes vádat az állította, hogy vitathatatlanul Rafael Benítez legbefolyásosabb játékosa a rasszikusan visszaélő nyelvet irányította Romain Saïss, a marokkói középpályás felé, a Wolverhampton Wanderers 2-0-as bajnoki vereségének 87. percében a St James Parkban Szeptember.

Nyilvánvaló, hogy a Birminghami kedd meghallgatásán a tanúként hívott három Farkas játékos kissé változó beszámolót adott az állítólagos sértésről, az egyik, aki azt állította, hogy Shelvey úgynevezett Saïss „egy büdös arab”.Egy másik tanú úgy vélte, hogy azt állította, hogy az arab szót egy másik sértéshez köti, míg a harmadiknak azt mondják, hogy azt sugallta, hogy a „marokkói” szót használta egy hátrányos helyzetben.

Newcastle-források szerint Shelvey, aki elrendelte, hogy részt vegyen egy FA oktatási kurzuson, továbbra is ártatlanságát fenntartja, és határozottan nem használja a szóban forgó szavakat.Úgy tűnik, hogy a középpályás az incidens előtt megdöbbentette a mobil sportfogadás kopaszságát, de azt állítja, hogy nem érte el a csalit.

Amint a klub megkapja a bizottsági döntés mögött megfogalmazott írásbeli indokokat, amelyeknek ezt meg kell hozniuk a végére. legutóbbi héten, ügyvédeik és ügyvédeik eldönthetik, hogy fellebbeznek-e, és hét nap áll rendelkezésükre. A Wagner a Huddersfieldre összpontosított a Bundesliga klubok érdeklődésével. További információ

Amíg a fellebbezés meg nem történt, vagy klub elfogadja a díjat, a felfüggesztés „félre lesz”, ami azt jelenti, hogy Shelvey szabadon játszhat a bajnoki vezetők következő három bajnoki játékában, otthon a Sheffield szerdán a boksznapon és a Nottingham-erdőben december 30-án és a Blackburn Rovers-en Január 2-án, hétfőn.

Ha az ügy fellebbezésre kerül, akkor várhatóan január első hetében meghallgatásra kerül, de az írásbeli okok, amelyeket általában az FA honlapján közzétesznek, amint elérhetővé válnak, majdnem fogadás bónusz biztosan visszatartani f A nyilvános fogyasztást és a résztvevőknek csak az ügy végleges rendezéséig terjesztik.

Miközben Newcastle meg van győződve arról, hogy Shelvey ártatlansága és ösztönössége az, hogy megtámadja az ítéletet, Benítez aggódik a fellebbezés lehetősége miatt majd a játékvezető betiltotta a létfontosságú játékot a második helyezett Brighton ellen január 28-án.Ezzel szemben ügyvédeik úgy vélik, hogy a fellebbezésnek erős indokai vannak.

Bár a Saïss legalább egy csapattársa azonnal közölte Walter Zengával, a farkasok igazgatójával, közvetlenül a játék után, és az olaszországi Timnek Robinson, a mérkőzésvezető, a vétkes vádat november 8-ig nem adták ki.

Ilyen esetekben az ötjátékos felfüggesztés minimális kötelező szankció – az akkori Liverpool csatár, Luis Suárez nyolc játékra került a 2012-es Manchester United baloldali Patrice Evra faji visszaélése után, és Az FA-nak joga van fellebbezni az engedékenységi indokok alapján történő betiltás időtartamával szemben. Read more

Ebben az esetben azonban úgy érthető, hogy nem célszerű kihívni Shelvey büntetését.Ezenfelül úgy vélik, hogy a tilalom meghosszabbítása nem lehetséges a fellebbezés után.

A Shelvey olyan virtuális jelenlétben jött létre, amely egyébként erőteljesen forgatott Newcastle-oldalon van, középpályás látása, játékszerzési készségei és elhaladása Benítez kulcsfontosságú elemei közé tartoznak a klubnak a Premier League-hez való visszatérésének kísérleti elemei.

A Swansea-tól tavaly januárban aláírt 12 millió font, a 24 éves Charlton és Liverpool középpályásja hat angol kupakot és körülbelül 80 000 font / hét. Vitathatatlanul Newcastle egyik „pótolhatatlan” személye.