Öt nemzeti csapatot oktatott, Vengloš módszertana ihlette a világot

Bratislava. Kérdezd meg tőle, hogy mit akarsz, a beszéd mindig a futballhoz fordul. Ő elkötelezett. A szlovák labdarúgó edzője nem szerzett hírnevet a világon, mint Jozef Vengloš. A XX. Század legjobb edzője.

Öt nemzeti csapatot képzett. Csehszlovákia, Szlovákia, Ausztrália, Malajzia és Omán. A teljesség kedvéért a híres barcelona is szolgálatban volt, de az elvtársak nem engedték el, hogy Spanyolországba menjen.

“Barcelona 1980 után szerette volna, én is Spanyolországban voltam” – mondja Vengloš.

A csehszlovák televízió Antonin Himl akkori vezetője ellenezte, hogy még mindig valamit kell tenni a köztársaság számára.

Amikor az Aston Villa részt vett 1990-ben, ő lett az első idegen a történelemben, hogy vezesse a híres Premie Ligát.A franciaországi Wengerhez vagy Portugáliához vezetett Mourinha felé.

Jozef Vengloš 80 éves jubileumot élvez.

Coaching sikerek Vengloš ismert: a címek Slovan után Európa-bajnok együtt Václav Ježek. Vengloš képzési módszere ihlette a világot.

“A világ 120 országában oktattam”, mondja. Sporting Lisszabon, Aston Villa, Fenerbahce Isztambul, Celtic Glasgow – Ezek a nagy klubok edzői.

Valamint valami a jelenlegi sci-fi oktatóink számára. Csehszlovákia 77 nemzetközi játékot vezetett.Senki sem volt előtte vagy utána.

Később a szlovák csapat első edzője lett.

A Celtic Glasgow edzésén kívül arra kísértett, hogy meghívja az első szlovák Ľuboš Moravčíkot. Abban az időben a Glasgow-i újságok azt mondták neki, hogy Jo bácsi, Jo bácsi, Vengloša hívta az unokaöccsét.

Moravčík derbi a Rangers villant, két gólt szerzett, két gólpassz Larsson, Celtic nyert 5: 1 a Vengloš vissza a sajtó a sajtó adminisztráció törni Uncle Jo kiváló szemét. (Jo bácsi nagyszerű szemmel.)

Készített egy csomó játékosot a világért.Saját tapasztalatai szerint a fejében el kellett tanulnia a beszédet, nem csak a labdát.

Mi a jövőnkért játszunk, amelyet a világbajnokság előtt ünnepeltek Olaszországban, ahol a Cseh Köztársaság és Szlovákia ötödik helyen végzett.

Vengloš a csehszlovák labdarúgók egyik vezető aranyérmese volt, aki 1976-ban az európai bajnokok címet nyerte el. Mint edző bronzérmet szereztek Euro 1980 és ötödik vb 1990

„Jozef Vengloš a férfit, aki alakú rám, mint egy játékos, és mint egy ember. Eleinte találtam egy stabil helyet Slovan Bratislava és Belgrád feltolta arany a végső.

“Bár soha nem ismer fel, azt hiszem, segített nekem. Bobby Pollak az elődöntőben megszűnt, és korábban a szárnyon, úgy nézett ki, mint az őrült Franz Veselý.Adunk Švehlíka-t, mondta Vengloš, és adtam Nemcomnek az első gólt. Köszönöm, edző. Soha nem fogom elfelejteni „, mondja Ján Švehlík, Európa-bajnok, 1976-ban

Ahogy az edző Vengloš is bemutatta a világbajnokságon 1982

felismerték a klubszinten. 1983-ban, lett az edző a Sporting Lisbon vezetett FT Kuala Lumpur. profil Jozefa Vengloša

1986-tól 1987-ben dolgozott a képviseletét Malajziában. 1987-től 1990 vezetett Csehszlovákiában a padra, ami ismét együttműködve útitárs Vaclav Ježků behatolt Olaszországban a negyeddöntőig.

A Fenerbahce Istanbul-ban is dolgozott, később képzésben Oman vagy Celtic Glasgow, ahol megkapta a becenevet Dr.Ja és Ľubomír Moravčík vonzotta.

A képzési karrier véget ért a japán Jef United Ičihara-ban.

1993-ban logikusan az önálló Szlovákia első edzője lett. 1993. április 6-tól 15-ig vezette.1995 júniusában összesen tizenhat mérkőzés – öt győzelem, négy rajz és hét vereség.

Nem volt jogosult az EURO 1996 selejtezők Angliában, és Jozef Jankech váltotta fel. Vengloš többszörös elkötelezettsége a világ és Európa választásának edzője szerepében gazdag karrierje díszítésében.

2013-ig az Európai Labdarúgó-Szövetség Szövetségének vezetője volt, és 120 országban rendszeresen előadást tartott a futballról.

Az UEFA Technikai Fejlesztési Bizottságának elnöke, a FIFA Műszaki Tanácsadója, az SFF Végrehajtó Bizottsága, a Szlovák Köztársaság elnökének tanácsadója és a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma.

Több elismerést kapott a FIFA és az UEFA-tól.2001-ben a sportág kategóriájában a Crystal Wing díjat nyerte el, amely kiemelkedő eredményeket ért el a szlovák labdarúgás képzésének és hosszú távú reprezentációjának világszerte.